La început de an două târguride design de interior conturează trendurile din anul în curs:  IMM Cologne (15 – 21 ianuarie) și Maison et Objet (19 – 23 ianuarie). 

Am făcut o vizită virtuală pe canalele de socializare și pe site-urile evenimentelor pentru a descoperi trendurile actuale în materie de corpuri de iluminat. Astfel, am aflat că:

- iluminatul are anul acesta o funcție poetică - stări, emoții, ambient, o minte care gândește designul iluminatului ca un aspect care sensibilizează 

- continuă trenul de a integra lumina în obiectele de mobilier

- funcție, formă și flexibilitate - iluminatul are o funcție decorativă și tehnică, în armonie cu soluțiile de arhitectură

- Lucie Koldova - printre preferații designeri de la cele două expoziții- spunea: “People constantly swing back and forth between their feelings and their moods. At home they should feel balanced and recharge. This is a place where light can help. An ideal living space offers a wide variety of mood levels, because its rooms close the circle between the ideas in our emotional world and the demands of real life”.

No more talk - să ne bucurăm de selecția noastră de corpuri de iluminat (Mulțumiri tuturor celor care au postat aceste fotografii)

 

Ce corp de iluminat v-a plăcut? Ce ne-a scăpat și ar trebui să fie în această galerie?

Luni, 15 Ianuarie 2018 16:19

Tocător personalizat

Scris de

 tocator pirogravat

Pentru că v-a plăcut tocătorul pirogravat Braking Bad, noi ne-am apucat să facem și tocătoarea personalizate. 

Aveți mai sus două din proiectele noastre: pentru blogul lui Răzvan Anton (Tu ce mănânci) și unul pentru Chef Orlando. 

Tocătorul este din lem de bambus, pirogravat manual.

Dimensiuni: 35 x 25 cm

Dacă vrei și tu un tocător pirogravat cu un mesaj sau o imagine specială, scrie-ne pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Save

Vineri, 03 Noiembrie 2017 13:47

Panou zile de naștere

Scris de

panou cu aniversari echipa

Când la compania la care lucrezi există o echipă numeroasă, atunci panoul cu zile de naștere este o soluție ingenioasă de comunicare și de celebrare.

Panoul este realizat din lemn, pictat manual și este prevăzut cu sistem de prindere în perete în două puncte. 

Bulinele sunt și ele realizate din lemn, vopsite cu vopsea specială pentru a putea scrie cu creta. Se pot desface ușor și reagăța datorită cheițelor metalice. 

panou aniversari

Pentru acest proiect am confecționat 100 de buline.  Panoul a ajuns la o firmă din Cluj Napoca. Așteptăm imaginile cu utilizarea lui. :)

Panoul cu zile de naștere se poate folosi la companii, în cadrul ONG-urilor, claselor școlare și cluburilor cu membri ce au aceeași pasiune.

Te rugăm să completezi formularul de comandă de aici sau să ne scrii (Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.) dacă îți dorești un astfel de panou.

Marți, 27 Iunie 2017 15:33

Panou pictat pentru nou-născut

Scris de

panou barza cu bebelus fata

Bine ai venit în această lume, Giada! Părinții tăi dragi ți-au pregătit camera cu mare bucurie, în care vor pune două obiecte decorative personalizate.

Decorațiunea din lemn MDF cu barză cu bebluș are dimensiunea aprox. 22 x 15 cm și este personalizată cu numele fetiței. Se poate agăța deoarece este prevăzută cu un șnur lung de 1,5 m.

Modelul al doilea de decorațiune, pe care l-am realizat pentru Daria, este acesta:

Cadourile au fost completate cu Literele decorative din lemn MDF pentru Giada și Daria. 

Dacă doriți litere decorative sau panouri pictate, pentru copii & evenimente, vă invităm să ne scrieți pe adresa: Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea..

Vă invităm să vă uitați și pe secțiunea de litere luminoase cu nume copii.

Marți, 23 Mai 2017 14:32

Lustra cu 3 becuri cu lemn

Scris de

lustra cu 3 becuri cu lemn

Am creat această lustră cu trei becuri și cu trunchi de salcâm pentru un proiect de design scandinav. Va poposi într-un dormitor amenajat special.

Lemnul acesta l-am finisat cu atenție, l-am lăsat la uscat și ne bcurăm că și-a găsit menirea.

Această lustră seamănă cu lustra LIGHT BOTTLES. Pentru acea lustră becurile aveau abajururi din sticlă. 

Dacă îți dorești și tu un corp de iluminat personalizat, scrie-ne aici sau pe Această adresă de email este protejată contra spambots. Trebuie să activați JavaScript pentru a o vedea.

Save

Save

 

Numele lui Thomas Edison (1847-1931) se confundă cu becul incandescent. Cercetarile lui au continuat descoperirile predecesorilor sai si au dus la primul bec cu adevărat util – putea fi folosit fără să se ardă câteva ore! (1879).
Pâna la el, becurile se ardeau extrem de rapid. 


Edison a fost un inventator american prolific, dintre invențiile lui numărându-se, în afară de becul cu viață îndelungată, și fonograful, și camera de filmat.

Chimist și inventator din Cornwall, Humphry Davy (1778-1829) este creatorul unei forme foarte timpurii de bec. A descoperit un arc carbonic care, cu ajutorul electricității, producea lumina.
De asemenea, tot el este inventatorul Lămpii Davy (1815), prima lampă folosită în domeniul minier, a cărei flacără interacționa foarte puțin cu mediul exterior, astfel încât pericolul de explozii care existase până atunci a scăzut considerabil. Lampa Davy era și un bun detector de gaze, flacăra mărindu-se sau micșorându-se în funcție de tipul gazelor care intrau în contact cu ea: la metan se mărea, iar la dioxidul de carbon, se micșora.

Joseph Swan (1828-1914), fizician și chimist britanic, a introdus arcul carbonic într-un recipient de sticlă. Rezultatul a fost mai apropiat ca design și eficiență de becul modern. Tot el a fabricat și a furnizat becuri electrice pentru Teatrul Savoy, Londra, în 1881, prima clădire publică din lume alimentată în întregime cu energie electrică.Edison si Swan și-au brevetat invențiile în 1879. Au fost considerate independente. Diferența constând în durabilitatea și rezistența becurilor. Edison concentrându-se cu precădere pe aceste aspecte. În 1883, companiile celor doi au fuzionat în ceea ce s-a numit Edison & Swan United Electric Light Company sau sub pseudonimul Ediswan, așa cum erau cunoscuți de mulți oameni ai acelor vremuri.
Swan mai este cunoscut, printre altele, ca inventatorul hârtiei cu bromură care încă mai este folosită în tehnologia de print alb-negru. În 1892, Ediswan a fuzionat cu General Electric.

La început, s-a folosit filamentul din carbon, care dadea o nuanță cenușie globului transparent al becului.


În 1904, Sándor Just, din Ungaria, și Franjo Hanaman, din Croația, au patentat filamentul tungsten, mult mai rezistent în timp decât fratele lui din carbon. Un alt avantaj al filamentului din tungsten este luminozitatea net superioară a becului. O altă deosebire era aceea că globurile becurilor cu tungsten erau umplute cu argon sau nitrogen, spre deosebire de vechile filamente care funcționau în vacuum.

Astfel, filamentul se diminua mai greu, putând funcționa la temperaturi mult mai mari, becul fiind deci mai luminos. S-a mai folosit vacuumul pentru unele becuri care prin natura utilizării lor nu trebuiau să se încalzeasca așa de tare. Vacuumul asigură o bună izolare termica.

Filamentele tungsten au fost prima data comercializate de Compania Tungsram, în 1904. În Europa, becurile făcute de ei erau cunoscute sub denumirea de becuri Tungsram.

 

Becul cu incandescență este alcătuit destul de simplu: un glob de sticlă este umplut cu argon, un gaz inert, cele două tije metalice pe care este prins filamentul pornesc dintr-o montură din sticlă, pe care este prins soclul pentru înșurubarea becului.

1.Balon de sticlă
2.Gaz inert la joasă presiune (sau vid)
3.Filament de tungsten
4.Fir de contact
5.Suport de sârmă
6.Montură de sticlă
7.Contactul lateral
8.Soclul filetat
9.Izola?ie
10.Contact electric

 

Din totalul de energie electrică pe care o consumă becul cu incandescență, 95 la sută este căldură, iar numai restul de 5 la sută este transformată în lumină. Consumă foarte multă energie electrică și are o perioadă scurtă de viață, comparativ cu becurile economice (16 lumeni pe watt, în comparație cu 60 lm/W în cazul becului cu fluorescență sau150 lm/W pentru unele becuri LED). Deși este foarte ineficient în majoritatea cazurilor, becul cu incandescență este avantajos în aplicațiile unde acuratețea culorilor este necesară.

Surse:

https://en.wikipedia.org/
http://history-of-lighting.org/xxi-o-flacara-in-intuneric/
http://www.scientia.ro/tehnologie/cum-functioneaza-lucrurile/355-cum-functioneaza-becul-cu-incandescenta.html

Luni, 15 Mai 2017 18:17

Pendul SCHIRBA

Scris de

Abajur SCHIRBA

Pendulul SCHIRBA

Când am creat acest corp de iluminat suspendat ne-am gândit la felul în care lumina evadează printre coluțurile pătratelor de lemn. Și ne-a plăcut atât de mult jocul, încât am realizat pendulul SCHIRBA.

Este din lemn finisat și vopsit, cu fasung, cablu și pavilion de tavan din plastic.

Dimensiuni pendul: 34 x 24 cm

Lungime cablu: 100 cm

Include pavilion de tavan

Fasung E27, max 60W

Save

Save

Save

Save

Save

Luni, 15 Mai 2017 18:15

Cuier 3FRIENDS

Scris de

Cuier 3FRIENDS Cuier 3FRIENDS
Cuier 3FRIENDS din lemn vopsit și lăcuit, cu agățătoare de haine, suport umbrele, vază și cârlige pentru chei, cu dimensiunile 123 x 33 cm.

Save

Save

Veioză LITTLE PRINCESS IN THE FOREST

Veioză LITTLE PRINCESS IN THE FOREST Veioză LITTLE PRINCESS IN THE FOREST

Pași delicați de domnișoară în descoperirea pădurii. Așa este această veioză realizată dintr-un trunchi de brad.

Realizată din lemn finisat și lăcuit, cu abajur din pânză.
Dimensiuni: 45 x 18 cm
Fasung E14 de max. 40 W, cu fir alb cu întrerupător

Save

Save

Luni, 15 Mai 2017 18:11

Veioza DRAGON HEAD (Unicat)

Scris de

Veioză DRAGON HEAD

Veioză DRAGON HEAD Veioză DRAGON HEAD

De când am primit această bucată de lemn, mi-am imaginat că este asemănător cu un cap de dragon. Da, credem în magie și basme! Bogdan a lucrat la tăiere, șlefuire, lăcuire, până a ajuns la forma aceasta. Am zis amândoi WOW! Tu crezi crezi că dragonii pot lumina?
Fasung E27 de max. 75 W, fir negru cu întrerupător

Abajur din pânză cu diamtru de 24 cm

Dimensiuni: 53 x 24 cm

Preț: 400 lei

Save

Save

Luni, 15 Mai 2017 18:09

Suport creioane (Unicat)

Scris de

Suport creioane Suport creioane

Suport creioane

Suport de creioane realizat dintr-un trunchi de lemn, finisat și lăcuit. Are 12 găuri pentru creioane colorate, pixuri sau alte accesorii.

Dimensiune: 17 x 12 cm

Save

Save

Luni, 15 Mai 2017 18:07

Suport PISICĂ

Scris de

Cuier PISICA

Cuier Pisica

Pentru cei/cele care iubesc pisicile, am creat cuierul acesta din lemn finisat și vopsit, cu diametrul de 30 cm. Putem să îl personalizăm în funcție de culoarea preferată!

Include o agățătoare centrală, 6 cârlige laterale și două sisteme de prindere în perete (spate).

Save

Save

Pagina 1 din 4