Creativity

Innovation

Originality

Imagination

 

Salient

Salient is an excellent design with a fresh approach for the ever-changing Web. Integrated with Gantry 5, it is infinitely customizable, incredibly powerful, and remarkably simple.

Download
In urmatoarele luni Atelier KIKU este in reorgamizare. Nu vom raspunde la mesaje/comenzi. Multumim!

Media & Știri

Articole, interviuri, participări la târguri și alte evenimente. 

„În urmă cu un an, Bogdan şi Monica luau decizia de a renunţa la slujbele lor pentru a se dedica unui proiect personal pe care îl plănuiau de ceva vreme. O mică afacere pe care să o dezvolte de la zero, cu dăruire și cu multă creativitate.

Visul lor s-a materializat la începutul lui 2016, odată cu prima veioză creată sub numele Atelier Kiku. ”Încă avem primul produs. Cumva s-a lipit de noi și noi de el”, povestește, glumind Monica. ”Este vorba despre o veioză cu lumină caldă, ambientală. Am denumit-o Light Tunnel. Baza este realizată dintr-un trunchi de copac, iar abajurul este confecționat din hârtie împletită. Ne-am jucat puțin cu luminile și umbrele. Este un produs de care suntem extrem de atașați și cum care am participat, chiar, la expoziții”.

De altfel, Monica și Bogdan pun mare accent pe protejarea mediului înconjurător și încercă, pe cât posibil, să transmită același mesaj prin intermediul creațiilor lor. ”De fiecare dată mă gândesc că eu îmi reprezint afacerea, iar ceea ce aduc în fața clientului trebuie să îmi reflecte principiile și modul de viață”, spune Monica. ”Și eu, și Bogdan iubim aceste meleaguri, cadrul natural de care se bucură țara noastră. Atelierul Kiku produce doar atât cât are nevoie, fără să pună în pericol mediul înconjurător. Încercăm să reciclăm materia primă care ne rămâne. Ar fi ideal ca pe viitor să putem investi în tehnologii care să ne ajute mai mult, în acest sens”, explică Monica.”

Citește tot articolul pe Fabrika de Case

Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs, ediţia a V-a a fost un eveniment special pentru noi, fiind prima expoziție la care am participat. Multe emoții și multă bucurie.
Vă mulțumim pentru aprecieri și pentru că ați venit să ne întâlniți! Mulțumim Revista Atelierul pentru organizarea cu atenție și eleganță a evenimentului.

Au scris despre noi și creațiile expuse:

„Cu bucurie în suflet, îi zăresc pe Monica și Bogdan de la Atelier Kiku. În timp ce  ei discută cu vizitatorii, mă gândesc cum să mă bag în seamă: “Salutare, Monica și Bogdan! Eu sunt Magda. Vă urmăresc pe Facebook. Așa v-am descoperit și v-am propus interviul. Ce credeți? Acum vă urmăresc și în viața reală!”. Hmm, acesta ar fi mai degrabă modulul  “duduia stalker” și parcă nu așa mi-am propus să fiu. Fără să-mi mai fac prea multe scenarii în minte, merg la Monica și mă prezint, iar ea m-a întâmpinat veselă și prietenoasă cu o îmbrățișare. Am descoperit-o exact așa cum mă așteptam, un om cald și pasionat de ceea ce face. Deși este mai tăcut, Bogdan mi-a părut la fel de prietenos și de pasionat. De asemenea, am făcut cunoștință și cu cinci dintre produsele lor: pendul STAIRWAYS care odată ajustat poate avea aceeași înălțime ca mine, pendul SCHIRBA care te ademenește cu lumina, veioza Cubs cu siguranță iubește beletristica, veioza Light Tunnel care mă poartă cu gândul la tărâmul african, iar în veioza Rainbow am descoperit o invitație clară la colorat seri și vise. Toate produsele parcă îndeamnă la nopți albe, inspiraționale și pline de contemplație.” (Duduia Magda)

„Este o plăcere să stai de vorbă cu Monica și Bogdan, din spatele brandului Atelier KIKU. Sunt deschiși, veseli, drăguți, au răbdare să explice și imaginație din plin. Corpurile lor de iluminat sunt unice, chic și vesele. Un joc de texturi, forme și lumină. Bineînțeles că mi-a rămas gândul la veioza cu creioane, și eu am nevoie de un loc unde să le pun pe ale mele!” (Sertarul cu surprize)

„Atelier Kiku fac obiecte de iluminat si de decor creative… foarte creative. Eu mă declar mare fană a veiozei cu creioane colorate, asta că tot sunt la modă cărțile de colorat pentru adulți.” (Too dear)

„Corpurile de iluminat Schirba și Stairways de la Atelier Kiku s-au integrat perfect în spațiu și s-au implicat în crearea atmosferei.” (Revista din lemn)

Suntem bucuroși și entuziasmați să participăm cu creațiile noastre la Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs, ediţia a V-a. 

 

„A V-a ediție a proiectului Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs are loc pe 22 octombrie 2016 la Centrul Cultural “Casa Artelor” (B-dul Mircea Vodă, nr. 5) din București, între orele 19:00 și 04:00. Noaptea albă a creatorilor și designerilor de produs este un eveniment-expoziție ce invită creatorii de produs, designerii de produs și publicul acestora la Centrul Cultural “Casa Artelor”, un spațiu de consum de cultură adecvat pentru a încuraja interacțiunea lor și a genera astfel networking şi inspiraţie.

Ediția de anul acesta a Nopții albe a creatorilor și designerilor de produs este finanțată de Ministerul Culturii și se desfășoară exclusiv în București, centru al manifestărilor cultural-artistice. Bucureştiul şi respectiv Centrul Cultural “Casa Artelor” devin punctul zero al industriei creative româneşti pe 22 octombrie. Intrarea în cadrul evenimentului este gratuită.

Produsul de design a spart bariera artei contemporane şi a căpătat statutul de obiect de artă. Privitorul în cadrul Nopților albe ale creatorilor și designerilor de produs are oportunitatea de a-și forma o opinie despre situația curentă a designului de produs într-un mediu propice – Centrul Cultural “Casa Artelor”. Aceste Nopți albe ale creatorilor și designerilor de produs deschid accesul la cultură şi la industria creativă din România. Creatorii de produse, de idei şi de conținut au nevoie de un spaţiu de dialog, de sesiuni de experimente artistice şi de o interacțiune interdisciplinară constantă cu pulsul cultural românesc, motiv pentru care vă invităm pe 22 octombrie la Noaptea albă a creatorilor şi designerilor de produs, ediţia a V-a, la Centrul Cultural “Casa Artelor”.”

Ne vedem pe 22 octombrie la Casa Artelor!

Eveniment pe Facebook: https://www.facebook.com/events/687833798043423/

Despre corpuri de iluminat artizanale, cu Atelier Kiku

„Atelier KIKU și-a început activitatea în primele zile ale anului 2016, având doi fondatori, Monica Miron și Bogdan Bocănete. Abilitățile lui Bogdan de a lucra cu diverse materiale se îmbină cu aptitudinile artistice ale Monicăi. Toate acestea, alături de creativitate, responsabilitate față de creații și de mediu, au condus la dezvoltarea Atelierului KIKU.

Salut! Spune-ne un pic despre Atelier KIKU. Cum a apărut ideea?

Creăm de ceva vreme obiecte decorative personalizate pentru cei dragi și ne-am hotărât că asta este ceea ce dorim să facem zi de zi. Așa că a apărut Atelier KIKU. Aveam schițate mai multe idei de veioze ambientale pe care doream să le realizăm. Am pus pe o hârtie ideile primelor produse, am făcut achizițiile necesare pentru a începe execuția lor și ne-am pus pe lucru.

Dorința și curajul ne-am dat un impuls să renunțăm la profesiile pe care le aveam până atunci (consultant marketing și librar) și să alegem calea pasiunii „cu normă întreagă”. Și ne bucurăm că am luat această decizie.

Acum îmbinăm pasiunile și aptitudinile noastre (tehnice și artistice) pentru a realiza corpuri de iluminat personalizate și obiecte de decor, de care suntem foarte mândri.”

Citește tot articolul pe site-ul The Light Design

Monica și Bogdan, Atelier KIKU: „O casă este ca un fel de mâncare!”

„Uneori, poveștile obiectelor decorative sunt spuse în doar clasicele trei cuvinte. Știi tu…cuvintele alea rușinoase care scot la iveală latura noastră superficială, deoarece nu avem timp să facem cercetări, să privim lucrurile în profunzimea lor, să punem preț pe esență. Alteori, poveștile obiectelor decorative chiar sunt povești. Au și zâne. Văd în Monica și Bogdan un fel de zâne contemporane care transformă lemnul, betonul, cartonul și materialele textile în creații unicat pe măsura viitorului posesor. Pentru că veioza trebuie să-ți lumineze casa chiar și atunci când curentul este oprit, iar cuierul trebuie să te agațe de cum l-ai zărit, mi-am zis că este cazul să facem cunoștință cu creativii care au fondat Atelier KIKU.

Cum a început acel episod în care v-a venit ideea de a crea Atelierul KIKU?

Creăm de ceva vreme obiecte decorative personalizate pentru cei dragi și ne-am hotărât că aceasta este ceea ce dorim să facem zi de zi. Așa că a apărut Atelier KIKU. Am pus pe o hârtie ideile primelor produse, am făcut achizițiile necesare pentru a începe execuția lor și ne-am pus pe lucru.

De ce ați ales acest nume?

Kiku în japoneză înseamnă crizantemă și este un simbol al longevității și al renașterii. Aceste două caracteristici ne reprezintă în idealurile noastre. A pornit ca un proiect de renaștere personală și profesională și ne dorim să fim cât mai longevivi în activitatea noastră. În plus, ne place să ne jucăm cu literele: KI este Bogdan și KU este Monica.”

Citește tot articolul pe blog